Vissza

Élettel teli Gellért-hegy

Leírás

A Gellért-hegy méltatlanul rossz állapotban van. Elhanyagoltak, balesetveszélyesek a járdák, rengeteg a szemét, rossz a közvilágítás, illetve degradálódnak az élőhelyek. Szükséges lenne egy olyan komplex fejlesztés, melynek keretében a rekreációs újítások mellett (gyalogos, biciklis, babakocsis és futó barát járdák kialakítása, zárható hulladékgyűjtők kihelyezése, illemhelyek létesítése) a hegy értéket nyújtó élővilág, geológiai formációk állapotának javítása is megvalósul (sziklagyepet védő korlátok kihelyezése, vízbevezető árkok létesítése, hordalékfogók kialakítása, mikro-élőhelyek kihelyezése, invazív fajok visszaszorítása, öko-kertek létesítése stb). A beavatkozás léptékfüggő. Forráshiány esetén érdemes kisebb területen, pilot projektként elkezdeni (10-50 millió Ft), mert elég forrás soha nem lesz.

Min szeretnél változtatni?

A helyi lakosok, látogatók és turisták számára egy élvezhető zöld terület lenne. Az élővilág számára pedig egy esély a túlélésért.

Helyszín

Gellért-hegy

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1765
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
I. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás