Vissza

gyümölcsfák és bokrok városszerte

Leírás

Ez nem csak zöld, de esélyteremtés is egyben. Cseresznye, barack, alma , körte és egyéb gyümölcs fákat minden parkba és játszótérre! Zárható ivó/öntöző kutakat ezek mellé! A virágágyások mellett igazán jól mutatnának ribizli bokrok, egres, málna vagy akár más bogyósgyümölcsök. A fák kiskert szerűen kerítéssel elkerítve a kutyusoktól, de bárki látogathassa, kiskapun át. A gyümölcsöket az átmenő éhes vándortól kezdve a helyi lakosokon át a hiányban szenvedők egyaránt nagy örömmel fogyaszthatnák szezontól függően. A magokat pedig külön gyűjtőbe el lehetne helyezni. Evés előtt és után a kutaknál kezet lehet mosni vagy a kisgyermekeket lecsutakolni. Nagy beruházást és törődést nem igényelnek a fák, bokrok és a fővárosi kertészet munkatársai bizonyára értenek a feladatukhoz. Valszeg mindenki szívesebben gyönyörködne ezekben, mint a szöszmöszt hullató, semmire se jó növényekben a lakótelepek mellett. A balesetek megelőzésére múlcs és a törzshöz rögzített alu létra lenne és biztonsági kamerák.

Min szeretnél változtatni?

Ez az ötlet nem csupán egészséges ételekkel lát el bárkit, de még az esélyegyenlőségben is szerepet játszik. Ezen kívül nagyszerű szabadidős és oktatási helyszín, ha megfelelő padokkal és étkező vagy játék asztalokkal kombináljuk a tereket, parkokat.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Támogatjuk egyedi gyümölcsösök kialakítását nyitott, közösségi kertként. _x000D_ Közparkokban gyümölcsfák telepítését (csonthéjasok kivételével) balesetveszély és a rongálásnak való kitettség miatt nem javasoljuk. Az ötletet összevonva más hasonló ötletekkel ajánljuk szavazólapra. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1764
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás