Vissza

Legyen tilos az autók motorjának járatása

Leírás

Bár Mo-on is tilos az autó motorját járatni álló helyzetben (télen melegítéshez, nyáron klímázáshoz, mindennapi indulások előtt, motor kímélése miatt, több évtizedes rosszul berögződött szokás miatt, mobilozás alatt, stb.) mégis sokan teszik. A javaslat az alábbi részekből áll: 1. 100 db Motor Stop tábla kihelyezése olyan parkolóhelyeknél, amelyek közelében közintézmény, gyermekintézmény, sportlétesítmény, lakóingatlan van, azaz ahol különösen sok embert ér a károsító hatás. 2. Kommunikációs kampány indítása a városi médiában.

Min szeretnél változtatni?

Esélyegyenlőség: a belváros lakói a forgalom minden hátrányát szenvedik: légszennyezés, balesetveszély, forgalmi akadályok, mely miatt az sem gyalogol, kerékpározik, aki egyébként azt tenné, ezáltal a probléma negatív spirálban fokozódik.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A főváros cégei feladatellátásuk keretében végeznek szemléletformáló, edukációs kampányokat, ezért az önkormányzat a közösségi költségvetésből ilyet nem támogat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1760
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
2 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás