Vissza

Biztonságosabb utcákat és tisztább levegőt az iskolák, óvodák környékén!

Leírás

Az iskolák, óvodák környékén kiemelten fontos a biztonságos utcák kialakítása, hiszen ezernyi gyermek és szülő fordul meg ezeken a helyeken minden nap. Ezért javaslom, hogy a Főváros a közösségi költségvetés keretéből hirdessen pályázatot kerületi önkormányzatok számára az iskolák, óvodák utcáinak biztonságosabbá tételére. A keretből alakítsanak ki a bejáratoknál szélesebb járdákat a parkolók helyén, hogy a gyermekekre várakozó szülők elférjenek. Csökkentsék a sebességet ezeken a helyszíneken például táblákkal, fekvőrendőrökkel, sávelhúzással, és csökkentsék az áthaladó forgalom mértékét is, vagy alakítsák teljesen sétálóutcává az iskolautcákat, ahol ez lehetséges. Biztosítsák a biztonságos kerékpáros megközelítést, a kerékpártárolási lehetőségeket. Jó példa biztonságos iskolakörnyezetre a Futár utcai Eötvös József Általános Iskola környéke.

Min szeretnél változtatni?

Az iskolák környékén a nagy autóforgalom miatt sokszor nem biztonságos a közlekedés, és nagyon szennyezett a levegő is. Az utcák átalakítása biztonságossá és tisztábbá tenné ezeket a helyeket a diákok és szüleik számára.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1753
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás