Vissza

Turisztikai InfoPont a Blahán/a tér felügyelete

Leírás

Kihelyezett Blaha InfoPont létrehozása - parkőrrel - a felújított Blaha Lujza Téren, ami segíti a tájékozódást, ill. egyéb lehetőségeket is magába foglal (turisztikai nyomtatványok, szállások bemutatása, telefon töltés, stb., ld. link alább). Ezzel együtt ellátja a tér felügyeletét is, ami a tér esetében nagyon fontos lenne. Egy kis faház, ami a térhez illeszkedik. Egy központi helyen lenne és 0-24-ben üzemelhetne.

Min szeretnél változtatni?

Könnyebb tájékozódás, info szolgáltatás ill. remélhetőleg megoldás lehetne a felmerülő problémákra, mint rongálás, verekedés, a tér nyilvános vizeldének használata, áthaladó vagy várakozó emberek zaklatása. Végre szerethető és kulturált hely lehetne.

Helyszín

Blaha Lujza Tér

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Turisztikai infópont fenntartása a Főváros szakmailag illetékes főosztálya szerint a helyszínen nem indokolt. A téren a VIII. kerületi közterület-felügyelet, illetve a Rendőrség térfigyelő kamerarendszert működtet és visszatérően ellenőrzi a teret. A 0-24 órás rendészeti jelenlét nem hatékony, humánerőforrás-igényére tekintettel nem fenntartható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1752
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás