Vissza

Több (szelektív) kuka kihelyezése Budapest közterületein

Leírás

Közterületen fontos lenne a szelektív kukák számát növelni, azokat gyakrabban üríteni, valamint tisztítani, illetve motiválni az embereket azok használatára. Az ötlet abból indult ki, hogy nagyon sok a szemét az utcákon, a közterületen, ezzel szemben arányaiban kevés a szelektív kuka, ezért azok mindig tele is vannak. Sokan élnek olyan lakásokban, ahol nem tudják külön leadni a szelektív hulladékot, ezért kellenének a szelektív hulladékgyűjtők. Egy kis játékkal lehetne motiválni az embereket ezek használatára (edukálni a fenntarthatóság fontosságáról), akár azzal, hogy gyűjtsék a pontokat a szelektív hulladékgyűjtéssel egy alkalmazásban/weboldalon.

Min szeretnél változtatni?

Az embereknek nem kellene hazáig vinni az útközben keletkezett szelektív szemetüket, ha azt szelektív kukába szeretnék dobni. Ha otthon nem tudják gyűjteni a szelektív hulladékot, akkor erre lehetőséget biztosít ez a megoldás.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1742
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás