Vissza

Kézfertőtlenítők elhelyezése a metróállomások bejáratához

Leírás

Ki lehetne helyezni kézfertőtlenítő adagolókat a metróállomások be/kijáratához, ezzel is megakadályozva vagy lassítva a különböző vírusok terjedését. Ezzel nem csupán az egyéni jólétet növelhetné a főváros, de az amúgy is leterhelt egészségügynek is csökkentené a leterheltségét. Egy magyar biológius PhD hallgató mintavételéből kiderült, hogy pl. a BKK automaták felületén mennyi baktérium található (hvg.hu/20221017BKKautomatabakterium), és ez valószínűleg megegyezik magukon a járatokon található baktériumok mennyiségével. A kézfertőtlenítőket a metrólejáróknál, a jegyet érvényesítő helyek mellett lehetne elhelyezni, hasonlóan más, nyugati nagyvárosokhoz.

Min szeretnél változtatni?

A kihelyezett kézfertőtlenítő adagolók megállítanák vagy lassíthatnák a fertőző betegségek terjedését, ami által csökkenne a magyar egészségügy leterheltsége.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletet a BKV Zrt. nem támogatja, mivel a kialakítás és az üzemeltetés (folyamatos feltöltés, rongálódás, javítás, tisztítás stb.) költsége magas. A kihelyezett kéztisztítók akadályozhatják a megfelelő utasáramlást és torlódásokat okozhatnak. A földre kerülő fertőtlenítőszer csúszásveszélyes lehet. A tömegközlekedési járműveken és a metró mozgólépcsők kapaszkodóján alkalmaznak olyan bevonatokat, amelyek a baktériumok, vírusok megtapadását gátolják.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1738
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás