Vissza

Buszsávot a Kapy utcára!

Leírás

A Kapy utca viszonylag meredek, ezért felfelé irányban egy 500 m-es szakaszon kétsávos. Itt az 50-et csak ritkán tartják be, sokan itt akarnak, tudnak előzni, és nem csak a teherautókat (amik amúgy is ritkák), hanem a szabályosan 50-el menőket is. Gyakori a 70 fölötti tempó, nem véletlenül szoktak itt mérni a rendőrök. A Bimbó útnál lévő zebra életveszélyes, többször volt abból súlyos baleset, hogy csak az egyik sávban állt meg az autós. A külső sávból legyen buszsáv! Ezzel gyakorlatilag megszűnne a gyorshajtás, a zebra biztonságosabbá válna, és a busz tudna haladni a reggeli dugóban. Az autósoknak előtte-utána úgyis csak 1 sávja van, nem fog az út kapacitása csökkeni, csak némi előzgetés lenne a veszteség. Ha néha egy teherautó lassabban megy az emelkedőn, akkor is csak 500 métert kell kibírni lassabb tempóban, utána ott a körforgalom. Ráadásul ez viszonylag olcsón megoldható némi festékkel és pár táblával.

Min szeretnél változtatni?

A 29-es busz tudna haladni a dugóban, megszűnne a gyakori gyorshajtás és a veszélyes gyalogátkelőhely is biztonságosabbá válna.

Helyszín

Kapy utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1737
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
2 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás