Vissza

Bosnyák teret a Rákos-patakkal összekötő kerékpáros, gyalogos zöldfolyosó

Leírás

Egyszerű forgalomtechnikai megoldásokkal sétálóutcává lehet varázsolni a Bosnyák utcát. A jelenlegi forgalmi rendet kirterjeszteni nem csak piacnapokra, hanem minden napra. Lőcsei út felől behajtani tilos, Mosztár, Fűrész utca zsákutca forgalmi rendet egyszerű műszaki zárral (oszlop, jersey elem) biztosítani. A Bosnyák utca a jelenlegi piac parkoló felől, a Rákospatak utca, vagy a Bosnyák köz felől nyitva a gépjárműforgalom számára, az átmenő gépjárműforgalom a lakópark beruházás mellé terelve. Parkolóhelyek nem vesznek el, utcában lakók érdekei nem sérülnek, viszont a babakocsik, gyalogosok, kerékpárosok, könnyen és biztonságosan közlekedhetnek a Bosnyák tér és a Rákos-patak között. A projekt a későbbiekben továbbfejleszthető a kerületi önkormányzattal (zöldítés, esőkert). Az ötlet a 2022. november 23.-i Ötletszalonon több szekcióban is támogatást nyert (klíma, városüzemeltetés)

Min szeretnél változtatni?

A Bosnyák utcát át kell adni a zuglóiaknak és a zuglóba látogatóknak, mielőtt a "Városközpont" teljesen elvágja őket a pataktól.Így lehet egyszerűen ellensúlyozni a vitatott Zugló Városközpont városképi és klímagyilkos hatásait.

Helyszín

Bosnyák utca

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A Bosnyák utca érintett a Bayer Construct Zrt. kiemelt beruházásával (Zugló Városközpont) összefüggő, hamarosan megkötendő településrendezési szerződéssel kapcsolatban. Mivel a terület tervezése jelenleg is zajlik, a közösségi költségvetésből az ötlet nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1734
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás