Vissza

Térfigyelő Kamera elhelyezése és SMART ZEBRA kialakítása az Óbudai Waldorf Iskola előtt

Leírás

Közterületi térfigyelő kamera elhelyezése és SMART ZEBRA kialakítása. Az Óbudai Waldorf Ált. Iskola előtti zebra életveszélyes. A 10-es főút forgalma óriási ezen a szakaszon. A zebrát áthaladáshoz leggyakrabban az iskolába járó kisgyerekek és szüleik használják, valamint több környékbeli lakos, elérve a vasútállomást, kertészetet, buszmegállót, Károli egyetemet stb. A legtöbb autós elől szó szerint vissza kell ugranunk, nem tudunk lelépni a zebrára, mert a gyalogosoknak zöld jelzés ellenére is áthajtanak a zebrán. Többször voltam szemtanúja ahogy elszenvedője is a közlekedés és a gyalogosforgalom biztonságának veszélyeztetésének. Csak azért nem történt baleset, mert a gyalogos elugrott az autós elől. Rendőrségi bejelentésre nem kerül sor sajnos, mert az ijedség miatt nem jegyzi meg senki az autó rendszámát. Célszerű lenne térfigyelő kamera elhelyezése és a SMART Zebra kialakítása, hogy az autósok, kamionosok figyelmét jobban felhívjuk, hogy nagy forgalmú gyalogos átkelőről van szó.

Min szeretnél változtatni?

Közlekedés biztonsági, különösen a a gyalogosátkelő kiemelő világítása. Smart Zebra lámpatest és Smart Zebra board ami az autósok figyelmét hívja fel, a gyalogátkelőhelyre. A térfigyelő kamera pedig a közúti veszélyeztetők felderítésében segít.

Helyszín

Budapest Óbudai Waldorf Ált. Iskola előtti terület - Bécsi út

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A helyszínen működő jelzőlámpás gyalogátkelőhely található, ami jól észlelhető. Forgalomtechnikai kezelőként a Budapest Közút általánosságban nem javasolja az "okoszebrák" kialakítását, mivel ezek elterjedésével a járművezetők tudatában az a tévképzet alakulhat ki, hogy vannak fontosabb és kevésbé fontos gyalogátkelők, ami végső soron tovább ronthatja a "nem okos" zebrákhoz való hozzáállást. A közlekedési szabálysértések elleni fellépés a rendőrség hatásköre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1727
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
III. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás