Vissza

Kukatárolás korszerűsítése

Leírás

A hulladék tárolása jelenleg az utcán történik a Róna utca-Padlizsán utca-Bánki Donát-Bolgárkertész-Kerepesi utcák határolta terütelen. Itt rendszeresen előfordul, hogy a kukák illegalisan vannak lerakva, a műanyag zsákokat felszakítják, emiatt a madarak is szétszedik a kukák tartalmát és az egyébként zöld környék rendszeresen tele van szeméttel, ételmaradékokkal, szennyezve a közteret. Egy nagyobb szél esetében, a szemét beteríti az egész környéket. Javaslatom az lenne, hogy ezeken a részeken, a társasházak képviselőivel és az FKF-el megegyezve, ennek arányában finanszírozva, legyenek dróthálós zárható szeméttároló egységek, ahol civilizált módon lehet a szemetet tárolni és ahova az összes jelenleg utcán lévő kukát el lehetne helyezni. Javaslom erre a célra a parkoló helyek területének egy kisebb részét, ott ahol lehet, a szemét tárolása és az utcáink tisztán tartása előnyt élvez a parkolásnál.

Min szeretnél változtatni?

A madarak nem szednék szét a kukát, megelőzve sok a fertőzésveszélyt, illegális szemétlerakást. Kecskeméti példa: archiv.hiros.hu/hirek/szabalyozta-a-kozgyules-a-kozteruleti-zart-szemetgyujtok-kihelyezeset---videoval

Helyszín

Róna utca és környéke

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet tavaly is felmerült, azonban nem csak fővárosi tulajdonban lévő területeket is érintő beavatkozásra lenne szükség az üzemeltetés és a felügyelet kapcsán. Nem tartozik a főváros közfeladatai közé, ezért a közösségi költségvetés keretén belül nem valósítható meg. A hulladéktörvény változása okán a hulladékgazdálkodási közfeladat állami kézbe kerül 2023. június 30. napjától. Erre tekintettel a projekt végrehajtására a Fővárosi Önkormányzatnak már nem lesz hatásköre. Hasonló esetekben a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-nél lehet bejelentést tenni és a kuka áthelyezését kérni.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1725
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás