Vissza

Boráros tér felújítása

Leírás

A Blaha Lujza térhez hasonlóan a Boráros tér felújítása is időszerűvé vált. Közlekedési szempontból nagyon frekventált helyen található, az állapota már igencsak megromlott az évek alatt. Az aluljáró teljeskörű felújítása (új járófelület, az üzletek felújítása) mellett javaslom egy lift elhelyezését is a mozgáskorlátozottak, idősek számára. Ezen kívül úgy gondolom, hogy egy zebra létesítése a hévmegálló és az autóbusz megállók (23, 54, 55-ös busz) között is megkönnyíthetné a közlekedést, hiszen csak az aluljárón keresztül lehet eljutni a buszmegállókhoz, ez sok esetben (nyugdíjasok, babakocsit toló nők) számára nehézséget jelent. Veszélyessé teszi a közlekedést, hogy sok esetben az úttesten kelnek át azok, akik le szeretnék rövidíteni az utat.

Min szeretnél változtatni?

Az idősek, mozgáskorlátozottak és babakocsit toló kismamák közlekedését könnyítené meg, továbbá minden arra haladó közlekedő hangulata kicsit jobb lehetne a rendezett környezettől.

Helyszín

Boráros tér

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg. A IX. kerület tájékoztatása alapján az új zebra kialakítása már folyamatban van.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1722
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás