Vissza

Körvasút sori gyalogos-kerékpáros átkötés

Leírás

A Körvasút sor gyalogos, kerékpáros átjárhatósága a XIV. és XV. kerület határán ma még megoldatlan, azonban a Szederkény utca és a Rákospalotai körvasút sor közötti iparvágány mellett van egy 200 méteres ösvény, amelyet ma is sokan használnak gyalog, biciklivel, futva vagy éppen kutyát sétáltatva. A több kerületet (XV., XIV., XVI.) összekötő Körvasút sor nagy része már ma is jól kerékpározható. Ha kerékpárút és vasúti átjáró épülne az érintett területen, akkor egy több mint 6 km-es, városrészeket összekötő útvonal válhatna akadálymentessé és vonzóvá Rákospalota és Angyalföld határától egészen a Kerepesi útig. A Magyar Kerékpárosklub 2021-ben már kezdeményezte a kerékpárút megtervezését, amelyet az illetékes szervezetek (MÁV Zrt., Zugló Önkormányzata) véleményeztek és támogattak. További részletek a mellékelt linkeken.

Min szeretnél változtatni?

Ha kerékpárút és vasúti átjáró épülne az érintett területen, akkor egy több mint 6 km-es, városrészeket összekötő útvonal válhatna akadálymentessé és vonzóvá Rákospalota és Angyalföld határától egészen a Kerepesi útig.

Helyszín

XIV. kerület Vezseny utca

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1720
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
133 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás