Vissza

Panellakások légkondícionáló kondenzvíz és esővíz gyűjtése

Leírás

2020-as adatok alapján Budapesten 189667 db panellakás van. Ennek nagyon nagy százaléka rendelkezik legalább egy, de sok esetben akár két légkodícionáló egységgel is, melynek kondenzvíz elvezetése vagy nem megoldott, vagy az utcára folyik, illetve kisebb esetben a házon belülre folyik vissza a csatornába. Ezt a vizet, főleg a melegebb időszakban, fel lehetne használni a társasházak előtti kertek részbeni locsolására. Ennek kiegészítéseként megoldható lehetne akár az esővíz gyűjtése is, kiegészítve a víztartályok kihasználtságát.

Min szeretnél változtatni?

-szabályozná és hasznosítaná a lakóházakban található légkondíciónáló gépezetek kondenzvizét -összegyűjtené a csapadékosabb időszak esővizét -spórolási lehetőséget biztosít a lakóházak vízfelhasználásában, ezzel csökkentené a ház közösköltségét is

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet helyszíne, a panellakások nem fővárosi vagy kerületi tulajdonúak, hanem magántulajdonban vannak, ezért az ötlet a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1715
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.13.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás