Vissza

Iskolautcák - azok az utcák, utak, terek, ahol gyerekek, fiatalkorúak járnak, legyenek autómentesek

Leírás

Iskolautcák elnevezéssel olyan utcák, utak bírnak, ahol legalább (!)a reggel f8-8 közötti időszakban, jobb esetben délután is egy kinevezett "hazamenő" időszakban, legjobb eset pedig tanítási időben vagy mindig autók elől lezárt, a biztonságos gyalogos, kerékpáros, egyéb közlekedés előtt megnyitott területek (utcák, utak, terek) jönnek létre. Budapesten minden kerületben találni utcákat (46),melyek előtt dugó alakul ki rendszeresen, pedig az utcán tanítási intézménybe igyekeznek a tanulók.A biciklizés legfeljebb a felfestés alapján megoldott, egyébként nincs rá biztonságos mód, ha még busz is jár arra, az sem tudja akadálytalanul a sok utasát célba juttatni. Minden oka megvan arra a városnak, hogy ezen utcáit - legalább időszakosan - autómentesítse, akár az Alacsony Kibocsátású Övezetet bevezesse, erre külön felhívást intézhet. Ráadás, ha az átmenő forgalommal együtt a gyerekek kerületeken átívelő taníttatása is csökken, ezzel az iskolák egyenlő esélyeit megteremtve + környezetvédelem.

Min szeretnél változtatni?

Esélyegyenlőség: a város iskolái a forgalom minden hátrányát szenvedik:légszennyezés,balesetveszély,forgalmi akadályok,mely miatt az sem engedi gyalog, kerékpárral gyermekét, aki egyébként úgy tenné, ezáltal a probléma negatív spirálban fokozódik.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1708
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.12.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás