Vissza

Iskolautca - általános iskolások ne csúcsforgalomban menjenek az iskolába

Leírás

Iskolautcák elnevezéssel olyan utcák, utak bírnak, ahol legalább (!) a reggel fél8-8 közötti időszakban, jobb esetben délután is egy kinevezett "hazamenő" időszakban, legjobb eset pedig tanítási időben vagy mindig autók elől lezárt,a biztonságos gyalogos, kerékpáros, egyéb közlekedés előtt megnyitott területek (utcák, utak, terek) jönnek létre. A 9. kerület Lónyay utcában van a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, mely előtt dugó alakul ki rendszeresen, pedig az utcán kerékpáros és buszos forgalom is van.A biciklizés csak a felfestés alapján, egyébként csúcsforgalom idején nincs rá biztonságos mód, a busz sem tudja akadálytalanul a sok utasát célba juttatni. Minden oka megvan arra a városnak, hogy ezt az utcát az autósok átmenő forgalma elől lezárják, ugyanakkor az ezt keresztező Kinizsi és Bakáts utcákban is működik tanítási intézmény, ami a biztonságos közlekedésre való igényt tovább erősíti.A terület maximálisan belvárosi, egy Alacsony Kibocsátású Zóna kialakítása is indokolt itt.

Min szeretnél változtatni?

Esélyegyenlőség: a belváros iskolái a forgalom minden hátrányát szenvedik:légszennyezés,balesetveszély,forgalmi akadályok,mely miatt az sem engedi gyalog, kerékpárral gyermekét, aki egyébként úgy tenné, ezáltal a probléma negatív spirálban fokozódik.

Helyszín

1093 Budapest Lónyay u.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet megvalósítását az illetékes kerület mint tulajdonos nem támogatja, mivel bár az elvekkel egyetértenek, véleményük szerint a Lónyay utcában ilyen forgalomkorlátozás nem megvalósítható. A közösségi költségvetés szavazólapjára került ötletek között azonban vannak olyan javaslatok, amelyek a biztonságosabb közlekedést segítenék elő az iskolák közelében, ezeket ajánljuk figyelmébe.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1707
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
250 ezer Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.12.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás