Vissza

Növényhomlokzat

Leírás

Budapest belvárosában rengeteg foghíj-telek található, séta közben a határoló épületes homlokzatai - pár kivételtől eltekintve - nem nyújtanak kielégítő esztétikai élményt. Mind a helyi lakosoknak, mind az ide látogató turistáknak szemet szúrnak a lerobban, gyakran visszataszító, omladozó tégla-felületekkel tarkított látkép. Ötletem lényege, hogy az ilyen jellegű, homlokzati falfelületekre a helyi fény, nedvességi és klíma-viszonyoknak megfelelő, függőlegesen is terjedő, telepíthető növény-kultúrát hozzunk létre pl. a Főkert szakembereinek, szakértőinek bevonásával. (Szárazságtűrő, jól megkapaszkodó kaktuszfélék, borostyánok, vagy épp mindig árnyékos helyekre mohafal telepítése..., stb.)

Min szeretnél változtatni?

A végeredményeként zöldebb Budapestet kapnánk: a látkép nagyban javulna, a zöldülés XXI. századi, innovatív megoldást jelentene, illetve a CO2, hang, por, vagy éppen a lehulló csapadék/eső megkötésben is szerepet játszana egy-egy zöldített homlokzat.

Hivatal visszajelzése

A közösségi költségvetésből magántulajdonban lévő ingatlanon megvalósuló fejlesztés nem támogatható. Kizárólag olyan helyen tudunk ebből a forrásból futónövényt telepíteni, ahol maga a növény közterületen van és a magántulajdonú épület csak támasztékként szolgál. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1705
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.12.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás