Vissza

Komposzt wc a játszótéren

Leírás

A forgalmas Wein játszótéren nincs wc, hiába kértük a kerülettől a felújításkor. A környéken nincsenek boltok, éttermek, ahová bekéredzkedhetne, akinek szükséges. Javaslom, hogy az első komposzt wc itt létesüljön: gyerekek és felnőttek számára. Az emberi ürülék egy játszótéren nagyon veszélyes közterületi szennyezés, környezeti szempontból káros, morálisan rossz irány a közösségi tér használat tanulásában a gyerekek számára. A Wein játszó több oldalán is lakóházak vannak, a bokrokat wc-nek használó gyerekeket az ott élők látják... Ez így együtt alapozza meg az ötletemet, mivel a Főváros már vállalta korábban 2 közwc építését, a komposzt wc lehetne egy másik, tudtommal olcsóbb megoldás.

Min szeretnél változtatni?

A forgalmas Wein játszótéren nincs wc, a kerület nem költ rá. Egy komposzt wc példamutató lenne a gyerekek környezettudatosságra nevelése szempontjából is, és a fővárosban mintaprojektté válhat. További közwc-k létesítését segítené ez a példa.

Helyszín

Játszótér Wein park

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A komposztvécével kapcsolatos üzemeltetési kockázatok miatt az ötletet az önkormányzat nem tartja megvalósíthatónak.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1704
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.11.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás