Vissza

Dal a kertben. Bródy János "Ha én rózsa volnék" című szerzeményének kertként való megjelenítése.

Leírás

A kert (parkrész) a főváros bármely olyan területén megvalósítható, ahol zöldfelület-fejlesztésben gondolkodnak. Az adott terület zöldítése (biodiverzitás növelése stb.) mellett az egyes elemek a közparki funkciókhoz jól illeszkednek. Rózsa(liget) - dekoratív zöldfelületi elem Kapu - találkozópont Ablak - pihenőhely, közösségi tér Utca - sétány Zászló - mászóháló gyerekeknek A kerten végigsétálva a dal versszakai nemcsak testet öltenek, de a szövegek az adott helyszínen olvashatóak is magukon a kerti elemeken (a kapun, vagy az utca burkolatán stb.), továbbá mobiltelefonról meg is hallgathatóak (pl. QR kód beolvasásával). A kertet úgy javaslom kialakítani, hogy nyitott, azaz használható és értelmezhető legyen több célcsoport számára is (mozgásukban korlátozottak, vakok és gyengén látók, magyarul nem beszélők, gyerekek, fiatalok, idősek).

Min szeretnél változtatni?

A projekt célja a nyitottság, egymás elfogadásának erősítése, a dal üzenetének fizikai síkon való közvetítése mindamellett, hogy a kiválasztott területnek a zöldfelület fejlesztésnek köszönhetően nő a biológiai aktivitása is.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletet a Főpolgármesteri Hivatal szakmai főosztályai nem támogatják. Ennek oka, hogy az ilyen jellegű kertek kialakítása és fenntartása rendkívül munka- és forrásigényes, a projekt megvalósítására a főosztály nem tud megfelelő helyszínt biztosítani, ahol a környezethez és meglévő parki adatottságokhoz igazodva egy ilyen fejlesztés megvalósítható lenne. Jelenleg folyamatban van egy rózsakert kialakítása a Gellért-hegyen, a futó projekt megvalósulásáig és a megvalósításából kinyerhető szakmai tapasztalatok levonásáig felelősen nem támogatható újabb ilyen projekt.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1701
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.09.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás