Vissza

Mozgás- és cselekvőképes rászorultak szociális ellátásának hatásfokát növelő informatikai rendszer

Leírás

Legyen valamennyi érintett budapesti rászorulónak - eSzemélyije - egy saját szociális folyószámlája, az alábbi jellemzőkkel: -- valamennyi ilyen folyószámla azonosító adatainak és forgalmának adminisztrálása egyetlen, közös, központi adatbázisban -- bárki (magánszemély, vállalkozás, kerületi önkormányzat, egyéb szervezet) utalhasson át bankszámlájáról összeget bármelyik ilyen folyószámlára -- legyen telepítve eSzemélyi chipjének olvasására, és a fenti adatbázissal folyamatos on-line kapcsolat fenntartására képes terminál a főváros összes szociális ellátóhelyének összes fizetési pontján -- az érintett rászorulók bármely ilyen fizetési ponton használhassák eSzemélyijüket az adott ellátóhelyen, adott tartózkodásuk során igénybe venni szándékozott összes szolgáltatás (étkezés, mosás, tisztálkodás, eü.-vizsgálat, közös programok, stb.) díjának (esetleg: plusz az ott megvásárolt áruk árának) kifizetésére - természetesen csak a folyószámlájukon nyilvántartott aktuális összeg erejéig

Min szeretnél változtatni?

Mozgás- és cselekvőképes rászorultak sem mindig tudnak a pénzzel bánni, s a támogatóiktól kapott összegeket nem alapvető szükségleteik elégséges kielégítésére fordítják. Elszigetelődésre is hajlamosak. Ezek rombolólag hatnak testi-lelki egészségükre.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az e-személyi nem tartozik a Fővárosi Önkormányzat illetékesség- és hatáskörébe. A cselekvőképességet bírósági eljárás keretében vizsgálja a bíróság, melynek során megállapítható, hogy tud-e valaki a pénzzel bánni. Amíg a bíróság nem korlátozza valakinek a cselekvőképességet, addig senki jogait nem lehet korlátozni.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1696
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.08.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás