Vissza

Védőfal a Fővám téri metrómegállóba

Leírás

A metrómegállóba szeretnék védőfalat helyezni, amelynek a kapui akkor nyílnak ki, amikor a metró már a megállóban tartózkodik. Amikor a metró elhagyja a megállót, akkor a kapuk becsukódnának és nem lehetne megközelíteni a síneket és az alagutakat. Azért gondoltam a Fővám téri megállóra, mert az nem csak az egyetemisták, hanem a sok turista miatt is egy nagyon forgalmas pont, illetve az M4-es metróvonal egyik megállója, vagyis automatizált metrókocsik közlekednek a vonalon. Ez elősegítené azt, hogy ne legyen probléma a metrószerelvények nem egységes beállása a megállóba.

Min szeretnél változtatni?

Sajnos az elmúlt években több esetről is hallhattunk, amikor valaki önszántából, véletlenül vagy más keze által került az érkező metrószerelvény elé/alá. Ezen segíthetne a védőfal ötlete, ez ugyanis megakadályozza, hogy bárki a sínek közé kerüljön.

Helyszín

M4-es metróvonal Fővám-téri megállója

Feltöltött képek, dokumentumok

Kapcsolódó hivatkozás

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az M4-es metró tervezése során a védőfal lehetőségét szakemberek is mérlegelték. Csak a teljes vonal vizsgálata és megfelelő hatástanulmány alapján lehetne a tervezést és az engedélyeztetés elindítani. Az összes állomáson illeszteni kell meglévő rendszerekhez (teljes állomási tűzimátrix, biztosítóberendezés stb.), amelynek megvalósítása több milliárd forintban mérhető. A védőfal telepítése időigényes, több esetben a (fél)vonalon hosszabb üzemszünetet eredményezne. A projekt megvalósításának költségei bőven meghaladnák a közösségi költségvetés egy ötletre adható 120 millió forintos finanszírozási keretét.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1694
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
120 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.07.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás