Vissza

Háziorvosi időpontfoglalással kapcsolatos applikáció és weboldal

Leírás

Túl sok időt kell a háziorvosi rendelőkben várakozni és hogy sok helyen nagyon rosszul van a sorba állási rendszer kialakítva. (pl. érkezési sorrend van, de tolakodnak a betegek, vagy cetlis rendszer, ami miatt órákkal korábban oda kell menni, hogy időben sorra kerülj) Éppen ezért gondolom úgy, hogy pilot programként először belső Pest területén, majd, ha sikeres, akkor akár kiterjesztve egész Budapestre, ki lehetne fejleszteni egy olyan rendszert, amelyen keresztül az emberek előre be tudnak jelentkezni. Ezen felület applikációs formában és weboldal formájában is működne. Úgy vélem, hogy ez egyrészt idő hatékonyabb lenne, másrészt az orvosi rendelőkben elkapott betegségek száma is csökkenne, mivel nem tartózkodnának egyszerre annyian a váróban. Természetesen előfordulhatnak, így is csúszások, de egy jobban menedzselhető folyamat lenne, ami mind a fiatal felnőttek, mind a szülőknek és az idősebbek számára is hasznos lenne.

Min szeretnél változtatni?

Időhatékonyság miatt egy jobban menedzselhető rendszer jönne létre, ami nem csak a sorban állást rövidíti le, de betegségek továbbadásának elkerülésében is segít.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A háziorvosi ellátás feltételeinek biztosítása a kerületi önkormányzatok feladata. A háziorvosok többségében egyéni vállalkozóként praktizálnak, és maguk döntenek a betegregisztráció módjáról, fizetik az esetlegesen igénybe vett rendszer költségeit. Az online foglalás legelterjedtebb rendszere az Erodium, ami ésszerű havi költségen igénybe vehető. Tekintettel arra, hogy az ötlet gazdasági vállalkozások anyagi támogatásával jár, az a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1687
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás