Vissza

Zöldebb és élhetőbb Bartók Béla Boulevard fejlesztése - közösség tervezés és -szervezés részeként

Leírás

A Bartók Béla út, miközben forgalmas útszakasz, mégis az utóbbi időben sokkal élhetőbb, humanizáltibb jelenlétet mutat a kulturális szolgáltatók összefogása és tetteinek köszönhetően. A Bartók Béla út kerületben, és Fővárosban betöltött szerepe predesztinálja zöld választófelületek kialakítására, melyek természetes védelmet nyújtanak a gyalogosoknak a közúti forgalomtól. A természetes zöld felület szép, a növények közösségi gondozása közösségformáló hatással bír. Folytatni akarjuk az utca gazdasági szereplőinek zöldítő tevékenységét A járda úttest felőli - forgalom elől elzárt- szegélyére virágágyakat vagy növénykazettákat szeretnénk telepíteni. Mivel a járdák szélesek, így tehát kivitelezhető lenne kisebb szélességében a beton helyén ládás, vagy a földbe ültetett növényzet megvalósításával, praktikusan a járda és az autós sáv találkozásánál, a platán fák között, avagy a járda forgalomtól elzárt részén zöldítésre alkalmas utcabútorok (dézsákkal,magaságyással) elhelyezésével.

Min szeretnél változtatni?

Nagy a zajszint,a szállópor,a közösségi forgalom, ezért kell "visszafoglalni" a járdát közösségi térnek. A zöld felüle leválasztást, biztonságot nyújt a sétálásra, teraszok használatára és üdítő edukáló hatású, közösségteremtő és kapcsolati helyszín.

Helyszín

Bartók Béla út - Szent Gellért tér - Feneketlen tó tengelye

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1683
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
2 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás