Vissza

Központi háziorvosi időpontfoglaló rendszer

Leírás

A központi háziorvosi időpontfoglaló rendszernek köszönhetően kiszámíthatóvá válna, hogy mikor tudja fogani az embert a háziorvos. Így elkerülhetőek a hosszas várakozások a rendelőkben, mindenki a saját időpontjára tud érkezni. A tanulók, a dolgozók és a dolgozó szülők számára is nagy könnyebbséget jelentene, ha tudnák, pontosan mikor tudja őket fogadni az orvos és meddig tart a vizsgálat, mert így egyértelmű lenne, mennyi időre kell elkérniük magukat munkából vagy elég lesz-e lyukasóra a vizsgálatra. Ráadásul így kevesebben tartózkodnának egyszerre a rendelőben, ami segítene annak megelőzésében is, hogy a betegek egymástól további betegségeket kapjanak el.

Min szeretnél változtatni?

A háziorvosi rendelőkben kiszámíthatatlan, hogy pontosan mikor kerülünk sorra. Ez nem összeegyeztethető sem az egyetemi órákkal, sem a munkaidővel, így a lakosság széles körét érinti.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A háziorvosi ellátás feltételeinek biztosítása a kerületi önkormányzatok feladata. A háziorvosok többségében egyéni vállalkozóként praktizálnak, és maguk döntenek a betegregisztráció módjáról, fizetik az esetlegesen igénybe vett rendszer költségeit. Az online foglalás legelterjedtebb rendszere az Erodium, ami ésszerű havi költségen igénybe vehető. Tekintettel arra, hogy az ötlet gazdasági vállalkozások anyagi támogatásával jár, az a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1680
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás