Vissza

Együnk-igyunk saját kis edényeinkből, eszközeinkkel, ahol csak lehet !

Leírás

A büfék, gyorséttermek, vasúti- és buszos várótermek őrült mennyiségű műanyagban szolgálják ki portékáikat. Pedig ha szokásunkká válna, hogy magunkkal visszük kedvenc dobozunkat, tányérunkat, talán jobban esne ugyanaz az étel-ital. Palackokkal már megléptük ezt a megoldást, most jöhet a többi saját edény, evőeszköz ! Rendelettel kell szabályozni ? Hajrá, segítsetek, hogy megvalósuljon ez is ! Egészséges csecsemőket, és tiszta Bolygót szeretnénk !

Min szeretnél változtatni?

A szeméthegyek halmozása lassanként megállna. Kevesebb edényt kellene odavinni, tárolni, eltakarítani, tovább szállítani, elégetni, válogatni, töredékét újrahasznosítani, a többi lebomlását várni évszázadokig. Ugye, ezt nem szeretnénk?

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet valamilyen tevékenységnek/szolgáltatásnak a szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem kezelhető. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1678
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás