Vissza

Ruha adomány és holmi adomány általános iskolákban

Leírás

Az általános iskolákban le lehetne adni (ajándékba) gyermekek számára használt, de még jó állapotban lévő ruhákat, könyveket, tanszereket, játékokat, mindent, aminek egy gyermek örülhet. Budapest minden általános iskolája részt venne a programban. A programról az önkormányzat tájékoztató levelet küldene az iskoláknak. Fontos lenne, hogy az adott iskolában begyűjtött holmik, ne ugyanabban az iskolában kerüljenek szétosztásra, ahol begyűjtötték őket. Azt, hogy melyik iskola hová viszi az ő adományait pl. sorsolással lehetne eldönteni. Ezt az önkormányzatnak kellene leszervezni. Az önkormányzat a programkoordinátorokkal tartaná a kapcsolatot, mert minden iskolában lenne egy önkéntes koordinátor. A koordinátor leszervezi a gyűjtést, a szállítást, azt, hogy a szülők tudjanak róla, hogy van ilyen adakozási és igénybe vételi lehetőség. Az osztályfőnök, a gyerekek ellenőrzőjébe legyen beírva ez az információ, hogy a szülők tudjanak róla mit lehet adományozni, és hogy lehet igénybe venni.

Min szeretnél változtatni?

A szegénységben élő gyerekeknek segít ez a lehetőség, akik szülei nem tehetik meg, hogy új holmikat vásároljanak nekik, mert így is nehezen élnek meg. Ne csúfoljanak egy gyereket azért, mert szegényes holmikban jár iskolába.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az általános iskolák tulajdonosa/fenntartója nem a főváros vagy egy kerület, hanem a Magyar Állam, ezért az a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből az ötlet nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1677
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
1 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.01.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás