Vissza

Ételdobozok rászorulóknak

Leírás

Ételdobozokat lehetne kihelyezni közterületekre, forgalmas, központi terekre, BKV közlekedési csomópontokhoz, élelmiszer boltokhoz. Lehetne ez egy különálló doboz (OSB lapból, vaslemezből) vagy egy épület falához is lehetne rögzíteni. A lakosság töltené meg az üres dobozokat, nem romlandó élelmiszerrel. Az venne ki belőle ételt, akinek szüksége van rá. A dobozra ki lehetne rakni egy tájékoztatást, hogy miket lehet belerakni és miket nem. Meg lehetne hirdetni kerületi, újságban, interneten, közösségi oldalakon, hogy van egy ilyen lehetőség, konkrét helyszínek megjelölésével. Fontos lenne tudni a lakosságnak, hogy bele is lehet tenni élelmiszer adományt és ki is lehet belőle venni. Budapest minden kerületében lennének ilyen dobozok, minden kerületben 10 db.

Min szeretnél változtatni?

Olyan embereknek, családoknak, hajléktalanoknak segít az ételdoboz, akiknek megélhetési problémáik vannak és nem marad pénzük ételre. Megoldás az éhezésre. Ha valamiből felesleg van, adjuk oda annak, akinek szüksége van rá.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Több szervezet jelenleg is üzemeltet olyan rendszereket, melyek hasonló célt szolgálnak (pl. Budapest Bike Maffia, Élelmiszerbank, Vöröskereszt). Az ötlet megvalósítása folyamatos ellenőrzés mellett is közegészségügyi kockázatot jelentene.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1676
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.01.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás