Vissza

közintézménynek figyelemfelhívó megjelenítése, egységes arculat, ezek applikációba való integrálása

Leírás

A közintézményekkel kapcsolatos ötlet azért merült fel, mivel a hallgatótársaim többsége vidéki származású és a fővárosba történő költözésük során eleinte nagy fejtörést okozott az, ha például egy háziorvosi rendelőre vagy gyógyszertárra lett volna szükség. Mindemellett a külföldi, de huzamosabban Budapesten élők számára is nehézséget okozhat ez a kérdés, rájuk gondolva fejlesztettük tovább az ötletet az egységes arculat irányába. Ennek köszönhetően például kikerülhetőek a nyelvi akadályok, mivel elegendő a szükséges intézmény jelölését ismerni, mint például a kórházak esetében a H-betűt. Egy magasabb szintre emelhető mindez ha egy applikációba integráljuk és ezek a mindennapos élethez szükséges közintézmenyek egy helyen megjelennek.

Min szeretnél változtatni?

Jobb tájékozódás, átláthatóbb, mindenki számára megkönnyíti a mindennapi életet.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Közintézményekre egységes jelzések és arculat tervezése, valamint kihelyezése a közösségi költségvetésből nem finanszírozható, mivel ezek az intézmények és épületek többségében a Magyar Állam vagy állami cégek tulajdonában vagy fenntartásában vannak. Ha csak applikáción keresztül történik ilyen jelzés, akkor pedig az ötlet nem támogatott szakmailag, mivel jelenleg is lehetséges ezeknek az intézményeknek az egyszerű internetes kereshetősége.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1675
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.01.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás