Vissza

A Kék Golyó utca emberibbé alakítása, az átmenő forgalom kivezetése

Leírás

Zöldebb, barátságosabb utcát alakítsunk ki, a kórházba érkezőknek könnyebb legyen a parkolás. A Kék Golyó utcába csak célforgalom (helyi lakosok és az onkológiai intézetbe érkezők ) jöhetne be. A Ráth György és a Nagyenyed utca közötti szakaszt játszóutcává lehetne alakítani (kezdetbe időszakosan, hétvégékre), a Városmajor és a Ráth György utca közötti részen pedig megtartani a forgalmat, kerékpáros nyommal kiegészítve. Ezen a szakaszon növelni a zöldfelületet, és minél barátságosabbá alakítani az utcát. A kórház előtti részre padokat elhelyezni, a meglévő kőfalra ülőfelületeket helyezni, hogy a gyakran itt várakozók kulturált körülmények között tudjanak ülni. A kórház előtti parkolást könnyítsük meg, hogy mindig legyen hely az ideérkezőknek, és idejük a méltó tempóban ki- és beszállásra (ne dudáljon mögöttük a kocsisor).

Min szeretnél változtatni?

A Kék Golyó utcát sajnos sok család ismeri. Az utca az Alkotás út kerülő útjaként is szolgál, így az utca méretéhez képest viszonylag nagy az átmenő forgalom. A kórház előtti hosszabb idejű megállók (ki- be szállása miatt) dugók alakulnak ki.

Helyszín

Kék Golyó utca

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet komplex közlekedési beavatkozásra irányul, az ilyen típusú fejlesztés az egész városrész forgalomtechnikai szempontú átgondolását igényli, ezért nem alkalmas arra, hogy a közösségi költségvetésben szavazásra bocsássuk.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1664
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás