Vissza

Nagymamakölcsönző - komplex szolgáltatást nyújtó Nyugdíjasklub a II. kerületben

Leírás

A korosztályok közösségi életének fejlesztését, egymásra találását célzó javaslat, a Fillér utcai II. számú Gondozási Központban a II. kerületben. A komplex szolgáltatási csomag részei: egésznapos klub nyugdíjasok számára programokkal nagyon olcsón, vagy ingyen. Oktatási programok: nyelvtanulás, informatikai képzés, vetélkedők, kártyaklub, olvasóklub (intergenerációs!). Meleg ebéd (térítéssel), kedvező árú szolgáltatások: gyógytorna, masszázs, pedikűr, torna, fodrász, ezzel önkéntes lehetőségek, akár gyakornoki tapasztalat szerzésére. Intergenerációs közös foglalkozások ugyanabban a klubban: babamama klub, ovisok, fiatalok bevonása. A Nagymamakölcsönző lényege, hogy az egyedülálló idősek, akik szívesen segítenék kompetenciáikkal a fiatalabb generációkat, és egymást, korrepetálással, gyerekkíséréssel, történetmeséléssel, sakk- és zene tanítással, (vak)randiklubbal, stb. "pótnagyiként" hasznossá tehetik magukat a klubban, maguk számára is élménydús, minőségi időt jelentő programokkal.

Min szeretnél változtatni?

A javaslat válasz az elmagányosodásra, a kisgyerekes szülők időhiányára, a nagyon leterhelt fiatal szülők- és az egyedülálló szülők gyereknevelési feladatainak megosztására. Komplex nyugdíjas szolgáltatás hiányára a II. kerületben.

Helyszín

II. sz. Gondozási Központ Fillér u. 50b

Feltöltött képek, dokumentumok

Kapcsolódó hivatkozás

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1661
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
49 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás