Vissza

Szemétkezelés -

Leírás

A takarítás és a szemétkezelés kulcskérdés, nemcsak járványhelyzet idején. Figyelemfelhívó „reklám”filmet kellene készíttetni finom érzékkel a fertőző, helytelen magatartás és a szemetelés egészségi és egyéb következményeiről, bevonva a szakembereket. De esetleg pályázati keretek közt is meg lehetne valósítani. A filmet társadalmi célú reklámként kellene sugároztatni a TV-csatornák műsorközi szüneteiben, hogy bevésődjön. Nem gondolkodnak az emberek az elhajított zsebkendők, most aktuálisan az elhajított maszkok, kesztyűk, fertőtlenítő kendők sorsáról. Egyéb Fontosnak tartanám a közterületeken takarító munkát végzők eligazítását, ellenőrzését és figyelmük felhívását munkájuk felelős végzésére. Ezzel együtt hangsúlyt kellene fordítani munkájuk fontosságának elismerésére, nemcsak az anyagiakra gondolnék. A közösségi közlekedési járművek megállóinak tisztántartása is közérzetjavító lehetne. ( padok és tartóvázaik fertőtlenítő lemosása sokkal gyakrabban, mint eddig. ( ld. 1-es villamos megállói) A szemetesek és szemeteskukák rendszeresebb űrítése és fertőtlenítő lemosása is fontos lenne. Erre jobban kellene figyelni. A köztéri szemeteseknél a koszosat begyűjteni, cserével kellene megoldani, és kivehető szemeteszacskóval. A belvárosban talán van elég, de a külvárosokban néha nehezen találni és akkor eldobják a szemetet. Amennyiben most nincs rá költségkeret a járművek cseréjénél az üléshuzatok anyagának körültekintő kiválasztása a tisztíthatósági és kopásállósági szempontok figyelembevételével. A külvársoban járó buszok szövet ülései kopottak, foltosak, büdösek, nem szívesen ül le rájuk már az ember. ( Az ágyi poloska elterjedése a városban többek szerint a szövet üléshuzatoknak köszönhető.) A társasházakat üzemeltetőket utasítani kellene a takarítók ellenőrzésére. Minden társasház bejáratánál kötelezően kommunális szemetest kellene elhelyezniük, amit az adott ház takarítójának naponta űríteni kellene.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
166
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás