Vissza

Madárdalos Budapest

Leírás

A projektben madárbarát környezet kialakítása Budapesten, elsősorban azokban a kerületekben, ahol sok fa van (például a lakótelepeken) kis beavatkozások segítségével, szakértők bevonásával. Ennek eredményeképpen több madár fog költeni és a madárpopuláció megnő, valamint a madarak biodiverzitása is javul. A projektet a Magyar Madártani Egyesület segítségével lehet megvalósítani, kisebb beavatkozásokkal, például madárodúk elhelyezése, vagy a növényzet, elsősorban a bokrok nyírásakor madárbarát költőhelyek kialakítása, megtartása.

Min szeretnél változtatni?

Az elmúlt évtizedekben Budapesten sokkal szegényesebb lett a madárvilág, elsősorban az énekesmadarak tűntek el, főképp azokról a helyekről, ahol meglenne az életterük (például lakótelepek), de nehezebb kialakítani számukra madárbarát struktúrákat.

Feltöltött képek, dokumentumok

Kapcsolódó hivatkozás

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1659
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás