Vissza

Csikófark tanösvény

Leírás

Családi túraútvonal a városban, amely könnyen teljesíthető, felhívja a figyelmet az érintett területek rejtett értékeire. Az állomáspontok egyedi történetei lehetőséget adnak interaktív játék kialakítására is, könnyen propagálhatók fővárosi programokhoz kapcsolódóan (pl.: beporzási, víz világnapja, Budapest150, Citadella stb.). Logója lehet a csikófark virága, ez megjelenhet virtuálisan és felfestve. A tanösvény kialakítása feltételezi az útvonal területrendezését és az érintett intézmények együttműködését. Útvonal: Gellért-hegy termős csikófark - Filozófusok kertje - Gruber József víztározó medence (nyitás!) - Nelson Mandela Park - Tabán játszótér (dallamfelsimerő játék az applikációban pl.) - Gesztenyés-kert Eötvös Lóránd szobor - Sashegyi Arany János Ált.isk. és Gimn (Notre Dame de Sion Nővérek Leányiskola föld alatti pincerendszer) - DINPI Sas-hegyi látogatóközpont (porzós csikófark). Opcionális folytatás: Fátra tér - Farkasréti temető - Ördög-orom - Kolodkó ház - Csillebérc.

Min szeretnél változtatni?

Könnyű kifogás a szabadtéri aktivitás, túrázás, séta elutasítására, hogy az ismert, kijelölt túraútvonalak többsége a város peremterületein, vagy az agglomerációban találhatók. A belváros ezen arcát nem ismerjük kellőképpen.

Helyszín

Gellért-hegy - Sas-hegy - Farkasrét - Csillebérc

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletben javasolt területen jelenleg is van túraútvonal, továbbá a fővárosban számos olyan gyalogos és biciklis út is létezik, amelyek kulturális/történelmi jelentőségű helyszíneket kötnek össze. A jelzett területek most is látogathatók rekreációs céllal.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1651
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
99 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás