Vissza

"Húsvét sziget"

Leírás

A projekt keretében a Húsvét-sziget kőfejek közül 6 db fej másolata piros műanyag ballonból kerülne elkészítésre 1:1 arányú, (vagy növelt) méretben. A figurák a Duna fenekén elhelyezett súlyokhoz drótkötelekkel kerülnének rögzítésre, és az időszak átlagos vízállása szerinti vízszinthez képest 1-2 méterrel a Duna vízszintje felett, az Országház irányába nézve lebegnének.

Min szeretnél változtatni?

Az élénkpiros ballonok felfrissíthetik a budapesti dunai panorámát. A látvány egy nyitottabb, tágabb tér-idő horizontra emelheti át a folyót szemlélő városlakókat, az ide látogató vendégeket.

Helyszín

A Duna Parlamenttel szemben lévő szakasza - a Batthány térhez közelebbi oldal

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A fővárosi szoborkoncepció nem támogatja az egyéni kezdeményezések szerinti szoborállítást, így köztéri műalkotás létrehozására, szoborállításra javaslatot tenni a közösségi költségvetés keretén belül – ahogy a kiírásban is jeleztük – nem lehet. Az ötlet szerinti piros, óriás kőfej imitációk olyan köztéri installációk, amelyek megegyeznek a köztéri szobor szerepével és céljával.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1649
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.26.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás