Vissza

14-es villamos vonalának meghosszabítása a Nyugati térig

Leírás

A 14-es villamos hosszú vonalon közlekedik és sok utast mozgat, azonban a belvárosban a Lehel tér végállomással elmulasztja azt a lehetőséget, hogy a város ütőeréig juttassa az utasokat. Ugyan a Lehel téren van átszállási lehetőség buszra, trolira és a 3-as metróra, ha valaki a Nyugati térre szeretne eljutni (akár vonat, akár 4-6 villamos miatt) el kell döntenie hogy vagy sétál, vagy pedig 1 megállóért le- és fölmászkál a metróban. Ez nem csak az időseknek és a mozgássérülteknek okoz kényelmetlenséget, de sokakat ösztönözhet arra, hogy egy bizonyos távolságból inkább autóval közelítsék meg a Nyugati teret. A 47-es és a 14-es villamos újbóli összekötése valószínűleg fölösleges, hisz ezt a távot kiszolgálja a metró, azonban az, hogy a 14-esnek mindössze 1 megállóval hamarabb van a végállomása, elszalasztott lehetőség. Lehet túl drága, lehet nem a megfelelő csatorna. De ha a megfelelő ember elolvassa én már örülök.

Min szeretnél változtatni?

Megkönnyítené a közlekedését mindenkinek, aki a 14-es villamos vonalát használja. De kiváltképp kényelmesebbé tenné az utazást időseknek, mozgássérülteknek és babakocsis szülőknek is. És minél kényelmesebb a tömegközlekedés, annál többen választják.

Helyszín

Lehel tér

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg. Emellett az ötlet olyan komplex közlekedései beavatkozásra irányul, amely az egész belváros forgalomtechnikai szakmai átgondolását igényli, ezért nem alkalmas arra, hogy a közösségi költségvetésben szavazásra bocsássuk.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1648
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás