Vissza

Fásítás és művészeti program

Leírás

1. A Boráros tér közepén, a buszmegállóban magas ágyásban és lent a zöld területen szmog és "mindent kibíró" fák ültetése. Pl. akác, juhar, platán, a magas ágyásban lehet csak magasra növő cserje is. De mondják meg a szakemberek, hogy mi a jó oda. Ehhez öntözéses rendszer kialakítása. 2. A Petőfi híd aljára valamilyen sima felület kialakítása, szakemberek segítségével, és rá street art-os festmény készítése. Színes, 3 dimenziós, ami azt az illúziót kelti, mintha felfelé néznék valahová. Pl. egy vulkán kráteréből néznék kifelé, látnánk a hegy zöld vonulatát, nyugatra a még éppen csak lemenni készülő napot, keletre meg a világos eget néhány felhővel. Lehetnek csillagok is. A lényeg, hogy a kép pozitív érzést sugározzon, és azt az érzést keltse, hogy a borzalmas betontömbb, amin az autók járnak, nincs felettünk, hanem egy gyönyörű tájon vagyunk. Ha felnézünk. És ne gondoljunk arra, hogy valójában a 2-es villamost várjuk. Fontos a kép esti megvilágítása, hogy akkor is jól látszódjon.

Min szeretnél változtatni?

1. Javítja a tér levegőjét, árnyékot ad nyáron, így a meleget is kevésbé érzik az arra közlekedők. Emellett, mindkét dolog javítja az amúgy is feszült emberek szépérzését, és ezen keresztül nyugalmat sugároz, meghittebb, kedvesebb lesz a környék.

Helyszín

Boráros tér

Hivatal visszajelzése

A Boráros tér zöldítését a Főváros illetékes osztályai szakmailag indokoltnak tartják. A terület átfogó tervezése folyamatban van, és a Petőfi híd megújítása is várható, így művészeti alkotások kihelyezése jelenleg nem aktuális. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1646
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2022.11.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás