Vissza

Gyorséttermek eldobható edényhasználatának befejezése

Leírás

A főváros plázáiban mindenhol üzemelnek népszerű gyorséttermek, különleges tájak, országok kínálatával. A különbözőségek mellett azonban egy dologban hasonlítanak, a mérhetetlen mennyiségű műanyag hulladék keletkezésében. Ennek egy tollvonással véget vethetne egy rendelet, amely a saját-hozott edénybe történő kiszolgálást írná elő. Ez az ötlet nem látványos, de nagyon hasznos kezdeményezés lenne.

Min szeretnél változtatni?

A Földet elborítja a műanyag szemét, ami mikroműanyag formájában már mindendannyiunk ereiben kering. Ez alól a megszületett csecsemők sem kivételek ! Ha komolyan vesszük, hogy változtatni szeretnénk, akkor a kényelmi szokásainkat kell újragondolni.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet valamilyen tevékenységnek/szolgáltatásnak a szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem kezelhető. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1644
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
3 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás