Vissza

Budapest kapuinak megőrzése

Leírás

Budapestnek csodaszép kapui vannak, amelyek a dísz-kovácsolás, az asztalosság és üvegművesség iparművészeti remekei. Ezek a kapuk sok esetben nem kapnak kellő figyelmet és tiszteletet. A társas házaknak és intézményeknek, nincs forrásuk a kapuk megfelelő felújítására és sok esetben nem is érzik szükségességét. Budapest társasházak és intézmények számára írjon ki pályázatot (szakértők bevonásával) kapuk felújítása, korszerűsítése újradesignolása témában. A pályázat mellett egy adatbázist és promotálható turisztikai terméket is hozzon létre budapesti kapuk témában. A pályázatban 3 kategóriában 1. műemlék épület kapu állagmegóvása 2. Helyi védettséget élvező épület kapujának felújítása 3. Hagyományos nem védett épület kapujának re-design és felújítása. A társasházi kapuk felújításának hiánya sok esetben ez oda vezet, hogy a régi kaput lecserélik, mert nem kifizetődő a felújítás és eltűnik egy műremek ezt kell megállítani. A re-design lehetőséget adna fiatal művészek bemutatására.

Min szeretnél változtatni?

A pályázattal és a turisztikai termék fejlesztéssel Budapest egy kincsére terelnénk a figyelmet, mind az itt élők mind az ide látogatók számára. Az adatbázissal Budapest egyik fontos iparművészeti értékének megőrzését támogatnánk.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A társasházak és azok kapui nem fővárosi vagy kerületi tulajdonúak, hanem magántulajdonba tartoznak, ezért az ötlet a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1634
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.23.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás