Vissza

Mol Bubi a külvárosba!

Leírás

Csak a XIV., XV., XVI. kerületek becsült népessége összevetve közelíti a 280 ezret! Ezen kerületek lakosai még nem tudták megtapasztalni, milyen hasznos lehet a MOL Bubi közbringaszolgáltatás igénybevétele. Szeretnénk kezdeményezni a külvárosi területek megfelelő lefedését MOL Bubi dokkolókkal. Ezekben a kerületben olyan gyakran látogatott területek találhatók, mint a Sashalmi kilátó és a Naplás-tó, de a számtalan nagyobb zöldterület, parkerdő mellett rengeteg forgalmas csomóponton is el lehetne még MOL Bubi-állomásokat létesíteni. Ráadásul most döntöttek a Városliget környékén való fejlesztésről, tehát a hálózat közelsége is lehetőséget adna a fejlesztésre.

Min szeretnél változtatni?

A külvárosiak nem élvezhetik a rugalmas és olcsó MOL Bubi adta lehetőségeket. Változást szeretnénk ebbenaz évben is kezdeményezni új MOL Bubi dokkolók felállítását a külváros (XIV., XV., XVI. kerületek) közterein!

Helyszín

Kelet-Pest külvárosi kerületei

Kapcsolódó hivatkozás

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A BKK rendelkezik megalapozó tanulmányokkal a MOL Bubi fejlesztésével, szolgáltatási területének növelésével kapcsolatban. A lehetséges bővítések tervezése ezek alapján folyamatosan zajlik, a jelenleg érvényes üzemeltetési szerződés 2025-ig szabja meg ennek kereteit, attól eltérni nem tudnak. Fontos kiemelni, hogy a közbringa-szolgáltatás akkor tud hatékonyan működni, ha az új területek közvetlenül kapcsolódnak a meglévő szolgáltatási területekhez, emiatt a külsőbb kerületek területeinek bevonására csak fokozatosan, a bővítés egy későbbi szakaszában lesz majd lehetőség.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1629
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás