Vissza

Még több füvesített villamospályát Budapestre!

Leírás

Azt szeretnénk elérni, hogy ahol erre van lehetőség, füvesítsék a budapesti villamosvonalak pályáit, hiszen Budapest így még zöldebb lehet, amellett, hogy a füves villamospályák esztétikusabbak, mint a beton/kavicságyas társaik.

Min szeretnél változtatni?

A villamosok (főképp a régebbi szerelvények) zajhatását jelentősen (6-8 decibellel) lecsökkenti a fű, a port felfogja, a régi villamospályák esztétikai problémáit visszafogja. (Javasolt az alkalmas villamosvonalak felújításával megfontolni ezt.)

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A villamospálya füvesítésére új vagy felújítás alatt levő szakaszok tekintetében van lehetőség, mert új alépítményt kell ehhez kiépíteni. A kategória maximális költségkeretéből nagyon rövid szakasz lenne kiépíthető, emellett fenntartása is költséges. Továbbá ahol a villamospálya a mentőautók gyorssávja is, ott nincsen erre lehetőség, mert a fű nem bírja az igénybevételt. Így az ötlet nem valósítható meg a közösségi költségvetés keretein belül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1628
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás