Vissza

Lánchíd és Alagút kerékpár-gyalogosbarát fejlesztése

Leírás

A Lánchíd átadása után a korábbi álapottal szemben legyen elsősorban gyalogos, kerékpáros és tömegközlekedés számára járható híd. A híd mérete lehetővé tesz 2 ellentétes irányú kerékpársávot, és egy buszsávot, a két oldali gyalogosforgalom mellett. A kerékpársáv az Alagúton folytatódna Krisztinaváros fele. Ami jelenleg szintén nem ideális kerékpárral közlekedve, az autóforgalom és a bentragadó szmogja miatt pedig gyalogosan sem.

Min szeretnél változtatni?

A Lánchíd Budapest történelmi városrészének központi és legszebb eleme. Az átmenő autosforgalom miatt nem vonzó célpont gyalogosan, kerékpárral szinte járhatatlan, tömegközlekedéssel pedig lassú a külön buszsáv hiánya miatt.

Helyszín

Lánchíd és Alagút környéke

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A pesti oldalon a kerékpáros forgalom le- és felvezetésére rendelkezésre állnak tervek, ugyanakkor az ehhez szükséges területek állami tulajdonba és kerületi vagyonkezelésbe kerültek, ezért nagy a kockázata annak, hogy az ötlet nem valósítható meg. Az alagút felújításának mértéke pedig jóval meghaladja a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható 120 milli forintos keretét.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1627
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
I. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
A költségeket nem becsülték meg
Beküldés
Dudás Dávid, 2022.11.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás