Vissza

Közösségi közlekedés használatának ösztönzése utazási kedvezménnyel

Leírás

Autóhasználók ösztönzése a közösségi közlekedésre való átállásra, annak kipróbálásra azzal, hogy ha rendelkeznek érvényes vezetői engedéllyel, illetve budapesti vagy környéki állandó lakcímmel, kedvezményesen vásárolhatják meg, vagy visszaigényelhetik az ár egy részét a Budapest-bérletnek, és/ vagy környéki bérleteknek. Ezzel vonzóbbá lehetne tenni legalább a közösségi közlekedés kipróbálásnak lehetőségét, amitől sokan még elzárkóznak. Ezt ki lehetne terjeszteni BuBi-ra vagy valamilyen partnerség keretein belül akár CarSharing szolgáltatók havidíjas csomagjaira is.

Min szeretnél változtatni?

Még mindig sokan választják az autót tömegközlekedés helyett. Tele van a város autókkal olyan helyeken is, amiket egyébként jól kiszolgál a közösségi közlekedés. Sokan az árra vagy a kényelmetlenségre hivatkozva meg se próbálják letenni az autót.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg, illetve ez a forrás vagy az ebből létrehozott anyagi javak nem adhatók át magánszemélyek részére.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1621
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.17.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás