Vissza

Föld alá süllyesztett szelektív hulladékgyűjtő szigetek

Leírás

A belvárosban a sűrűn lakott területeken föld alá süllyesztett szelektív hulladékgyűjtő szigeteket lehetne kialakítani. Külföldön több helyen is (pl. Hollandia: youtu.be/W3UZ74ZpZ2c ) léteznek ilyenek, amelyek így kevésbé rondítják a városképet, a teljes zártságuk miatt nem büdösödnek, csendesebbek, illetve nagyobb tárolókapacitásuknak köszönhetően ritkább ürítés mellett sem csordulnak túl. Mivel a felszínen sokkal kevésbé zavaróak, mint a jelenlegi szigetek, így a frekventáltabb helyeken is elhelyezhetők lennének, és nem kellene kilométereket utazni például az üres üvegek kidobásáért.

Min szeretnél változtatni?

A belvárosban sok helyen nem található a közelben szelektív hulladékgyűjtő sziget, ahol pedig van, ott sokszor zajos, büdös, szemetes, csúnya a környéke.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet tárgya nem tartozik a főváros közfeladatai közé, ezért az a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A hulladéktörvény változása okán a hulladékgazdálkodási közfeladat állami kézbe kerül 2023. június 30. napjától. Erre tekintettel a projekt végrehajtására a Fővárosi Önkormányzatnak már nem lesz hatásköre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1618
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás