Vissza

Tisztább Naplás tó mindenkinek

Leírás

Naplás tó nagyon szép zöld környezetvédelmi terület. Sajnos a tó körül csak az egyik oldalon illetve gy kis benyúló szakaszon találhatóak kukák. Egyszer már kérdeztem hogy miért de elviekben nincs rá kapacitás hogy a szemetet ürítsék. Illetve WC csak egyetlen egy helyen található. Igy nyáron ha körbesétálja az ember akkor mindenütt eldobott szemetet illetve a fák között emberi ürüléket talál ami a szép látványt csökkenti Illetve csak két oldal járható a másik két oldalon ha esetleg esik az eső akkor gumicsizmával lehet körbe menni de van hogy a megduzzadt tó miatt van egy átkelő ami nincs híd. A gyerekeimet csak egy másik család segítségével nagy nehezen lavírozva tudtuk átemelni hogy nehogy bele essenek a vízbe. Több szemetes Több wc padok a tó körül egy mulccsal vagy apró kővel leszort járható ösvény Illetve egy játszótér a gyerekeseknek hatalmas segítség lenne Erre a gátőrház mellett hatalmas zöld terület áll rendelkezésre.

Min szeretnél változtatni?

Tisztább Budapest Nem szemétlerakő hellyé válna a naplás tó Ha az út és a padok megoldottak lennének akkor kisgyerekekkel és idősek illetve rokkantak is könnyebben látogathatnák

Helyszín

Naplá Tó

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A helyszín természetvédelmi jellegét figyelembe véve az utóbbi években kiépült a tó környezete, ezen túl nem támogatott újabb beavatkozás. A területen elsődleges cél a biodiverzitás növelése, a háborítatlanság megőrzése, amely az infrastruktúra fejlesztésével tovább csökkenne ezen a jelenleg is túlterhelt területen. A szemléletformálásban valóban fontos szerepet játszó tanösvény kiépítése, parkosítása a természetjárás élményét venné el, amiért leginkább sokan látogatják ezt a területet.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1616
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XVI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás