Vissza

Gagyitlanítás

Leírás

Legyen látható ez a csodálatos város! Legyenek láthatók a gyönyörű utcák, terek, a harmónia, ahogy nagyjaink megálmodták Budapestet! Le a kereskedelmi egységek fékevesztett, parazita módon terjeszkedő vizuális környezetszennyezésével! Le a gagyival, le az igénytelennel, le az olcsó villogókkal, gyűrött, repedezett matricákkal, ócska cégérekkel, az A4-es papírra, házi grafikával legyártott, cellux-szal kiragasztott, szamárfüles akciós üzenetekkel! Szabadítsuk fel a homlokzatokat, a kapualjakat, a portálokat! Védjük meg a városunk arcát! Településképi ízlésrendőrség és végrehajtó bizottság felállításával, önkéntes gagyiellenőrök közreműködésével kötelezzük a gagyibbnál gagyibb boltokat egy normális, elfogadható, a városképhez méltó arculat kialakítására.

Min szeretnél változtatni?

Gyönyörű városunkat elözönlik az igénytelen, gagyi hirdetések, portálok, cégérek, eltakarják a csodás épületeket, elűzik a harmóniát. A városlakók, turisták, sőt az üzletek is jobban járnak, ha felszámoljuk a vizuális mérgezést.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet valamilyen tevékenység szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem kezelhető. Továbbá az öltet megvalósításának feltétele lenne egy hierarchikus viszony a főváros és annak kerületei között, ami azonban nincs így. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/ ) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1615
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás