Vissza

Csalogánycsalogató parkocska

Leírás

A 2. kerületi Csalogány utcának, a Jurányi és Erőd utcák közé eső része, jelenleg egy nagyon szomorú, elhanyagolt, gyalogosokra veszélyes, kiszáradt facsemetékkel tűzdelt teresedés. A boltba igyekvő gyalogosok sehol nem tudnak szabályosan átkelni, pedig több ezer ember jár-kel itt az áruház miatt. A Jurányi utca felőli sarkon pedig még járda is alig van. A volt iskola kerítésénél a járdán egyedül sem lehet elférni, még egy villanyoszlop is áll ott. Ez a két saroknyi zóna egy gyalogos csapda! Se nem funkcionális, se nem barátságos. Az iskola kerítés hátrébb helyezésével vagy az útpálya szűkítésével biztonságosabb járda alakulhatna ki, a villanyoszlopot is áthelyezve. Egy gyalogos átkelőhely kialakításával az Erőd utcánál az 1. kerület irányába, biztonságos kapcsolatot lehetne teremteni a városlakóknak, csillapítva a Csalogány utca forgalmát is. Az áruház előtti kis területen előnevelt fák, kerékpártárolók, padok, madáretető, csobogó, fű telepítésével lehetne a Csalogánycsalogató park.

Min szeretnél változtatni?

A megvalósítással rengeteg itt élő, itt dolgozó városlakó mindennapját lehetne élhetőbbé, biztonságosabbá, kellemesebbé tenni. Babakocsival, csomagokkal, kerékpárral közlekedők szenvednek naponta a kialakult helyzettől, pedig a megoldás egyszerű.

Helyszín

2. kerület és 1. kerület határán a Csalogány utca Erőd és Jurányi utca közötti szakasza azaz Csalogány utca 43.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A közösségi költségvetés szabályai szerint megvalósítás alatt álló ötleteket nem támogathatunk. A II. kerület engedélyeztette az ötletben szereplő projektet, csak a kivitelezés megvalósítása van hátra.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1612
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás