Vissza

Szamárfarm a városért és az emberekért

Leírás

Legyenek városi szamárfarmok! A szamarak szolgáltatásaikkal segítenék a város működését. A benzines furgonok alternatívájaként a szamarak által húzott kocsikkal zajlana az utcai szemeteskosarak ürítése, eszközök szállítása, zöld és egyéb hulladékot gyűjtése. Ezáltal a városüzemeltetés olcsóbb, zöldebb, csendesebb (kivéve ha néha mikor elbődül), és tisztább lenne, A lakóhelyükön, a kis szamárfarmokon pedig oktatás és állatterápiás célokat szolgálhatnak. A szamarak kiváló terápiás állatok, és amelett, hogy a segítik a gyógyulást, bármely városi gyerekek megismerhetnék ezt a csodás, szívós, intelligens, aranyos és nagyon barátságos állatot. A szamarak mellett egyéb állatok, kutyák, birkák, kecskék is szerepet kaphatnak, szintén városüzemeltetés (birkák és kecskék mint városi fűnyírók) és asszisztensi, illetve terápiás (kutya) céllal.

Min szeretnél változtatni?

A közterek és zöldfelület fenntartása sokszor benzines eszközökkel működik, melyek károsak a városlakók egészségére és hangosak. A városi gyereknek nincs elég lehetőségük állatokkal találkozni, pedig az állatok jó hatással vannak a gyerekek lelkére.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Megvalósultak hasonló külföldi projektek, jellemzően kisvárosokban. A károsanyag-kibocsátás valóban csökkenhet, de emellett számos más hulladékkezelési (pl. trágya gyűjtése és kezelése) problémát felvet. A főváros minden kerületében a különböző földrajzi/domborzati adottságok és a közlekedési kihívások miatt nem valósítható meg (például állatok jelenléte és forgalmas, többsávos utak együtt). A projekthez szükséges állatállomány nagysága, olyan állategészségügyi kérdéseket is felvet, mint egyes járványok terjedése. Az elképzelés állatvédő szervezetek részéről is ellenállásba ütközhet. A városi gyerekek lehetőségei valóban szűkösek az állatokkal való találkozásra, ezért a Fővárosi Állat-és Növénykert munkatársai folyamatosan dolgoznak újabb programokon, melyek alkalmat teremtenek az állatokkal való közvetlen kapcsolatteremtésre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1592
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
250 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.11.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás