Vissza

Esélyteremtés a közlekedésben

Leírás

Budapest nem igazán a megvalósult esélyegyenlőség színtere. A mozgás sérültek, továbbá a babakocsival közlekedőknek való közlekedés az aluljárókba való könnyített lejutás egyáltalán nincs elősegítve. Ezáltal a gyorsabb felszín alatti utazás számukra szinte kilátástalan, hacsak nem erőember kíséri a kerekesszékbe élőt, vagy a babakocsival utazni vágyó kismama nem csak gondoskodó, hanem elégé izmos is, hogy a lépcsőn való emeléshez megfelelő energiával rendelkezzen. Legegyszerűbb megoldásként, a lépcsősorok szélességéből való lecsípést tartanám, min. egy-két pihenőrésszel megszakítva a meredekséget, így kialakítva a gördülékeny egyenes pályarészeket, amelyen az ősidőkben feltalált kerék, a maga feladatát végezve simán gurulhatna, megkönnyítve mindenki számára a gyorsabb utazás lehetőségét.

Min szeretnél változtatni?

Mindenki számára elérhető tömegközlekedéshez vonatkozóan lehetséges megoldás

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletben javasolt kialakítással olyan meredekségű lejtők jönnének létre, amelyek az akadálymentesítési szabványoknak nem felelnek meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1590
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.11.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás