Vissza

Középkori Pest mindenkinek

Leírás

Mindannyian járunk nap, mint nap Budapest utcáin. Budán látható és bejárható a vár, viszont a pesti középkori városról csak elszórtan és eldugottabb helyeken lehet információkat találni. Ezen okok orvoslására jutott eszembe az ötlet, hogy lehetne valamelyik parkban kialakítani, építeni egy minden korosztály számára használható részt, mely amolyan nyílt bemutatótérként, szabadtéri múzeumszerűségként mutatná be Pest középkori mivoltát. Elképzelésem szerint lenne benne az akkori várost bemutató képek leírással, egy életnagyságú rekonstruált városfal részlete, QR kódokkal ellátott állomások, melyekből több információhoz juthat az ember, középkori tematikájú játszótér a gyerekek számára, 3 bagoly fészek (hogy környezetbarát legyen a hely és a középkori hangulat is még jobb legyen), rózsás és gyógynövényes kert almafákkal, macskakövezett út, 1-2 rekonstruált korabeli ház, akadálymentesített toalett, esetleges kisállatsimogató, esetleges bőrdíszműves, esetleges pékség, vagy sütiző.

Min szeretnél változtatni?

Nagyobb képet kapni, hogy milyen volt Pest évszázadokkal ezelőtt. Illetve közösségi tér, kikapcsolódási és tudásfejlesztési pont.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum feladata a középkori várost állandó és időszakos kiállításokkal bemutatni. A pesti oldal (árvizek miatt nagyrészt eltűnt) korabeli emlékeiről egyebekben emléktáblák tanúskodnak, illetve különböző vezetett séták is kínálnak ilyen tematikájú ismeretterjesztést. _x000D_ Az egyébként is túlzsúfolt belvárosban nincs jövőképe egy skanzen jellegű kezdeményezésnek. Hasonló, de kisebb léptékű projekt már létezik az V. kerületben 2014 óta. Az elképzelt szolgáltatások költségvetése túlmutat a közösségi költségvetésből egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos költségkeretén.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1588
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
37 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.09.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás