Vissza

Budapesti házak egységes tisztítóprogramja

Leírás

Körülbelül az V. kerületen kívül eső területen a házak homlokzata sokszor piszkos. Ennek megoldásaként lehetne direktben letisztítani a fővárosi épületek homlokzatát, a lakóházak pedig hozzájárulást kaphatnának a homlokzat tisztításához, felújításához. Ehhez fontos lenne az is, hogy egységes, előre kiadott színpalettáról választhasson a társasház, ami illik az V. kerületi színekhez, ami Budapest látványának nívóját emeli, valamint kötelező legyen a historizáló, eklektikus stílusú homlokzat megtartása, vagy kialakítása. Ezen felül érdemes lenne egy bizonyos, mondjuk 5-7 év körüli ismétlésre (a tisztítás elkészülésétől számítva) szabályt hozni, hasonló fővárosi hozzájárulással.

Min szeretnél változtatni?

A budapesti látkép javulása, a köztéri tisztaságérzet növelése.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A társasházak jelentős részben magántulajdonban vannak, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből az ötlet nem valósítható meg. Az épületek közül sok műemlék vagy örökségvédelem alatt áll, így az egységes színpaletta kialakítása nem lehetséges. Fenntartási és karbantartási feladatok szintén nem finanszírozhatók a közösségi költségvetés keretéből.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1586
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.09.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás